У Рівному водій електросамоката допустив наїзд на семирічного хлопчика



Учора близько 18-ї години на Майдані Незалежності 31-річна мама гуляла зі своїм сином у пішохідній зоні.

В цей час на семирічного хлопчика наїхав невідомий на електросамокаті та втік із місця події.

Як повідомили в поліції, потерпілого малолітнього госпіталізували до лікарні, де попередньо діагностували закриту черепно-мозкову травму та забої.

За фактом порушення чинних на транспорті правил слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за статтею 291 КК України.

"Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення особи, причетної до скоєного кримінального правопорушення, та звертаються до імовірного винуватця події проявити свідомість і з’явитися у Рівненське райуправління самостійно".

Крім того, правоохоронці наголошують учасникам дорожнього руху: електросамокати, гіроскутери та інша подібна техніка (електрична) офіційно визнані транспортними засобами.

Верховна Рада України у лютому 2023 року ухвалила відповідні зміни. Після підписання Президентом України, Закон набрав чинності у квітні.

Допоки будуть внесені зміни до ПДР, користувачам такого транспорту потрібно дотримуватися правил дорожнього руху на рівні з велосипедистами: електросамокатами і гіроскутерами вони не мають права їздити по тротуарах.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW