Кому з українців вже у червні перерахують пенсію: виплати зростуть на 1000 грн



Починаючи з 1 червня, в Україні будуть збільшені пенсії для окремих категорій отримувачів. Ця зміна стосується працюючих пенсіонерів, які набули два роки додаткового стажу. Деякі з них матимуть можливість отримати додатково 1000 гривень.

Це стосується пенсіонерів, які наразі отримують 5842 гривні пенсії і мають 35 років стажу. Пенсійний фонд (ПФУ) надав таке пояснення.

Починаючи з квітня, після перерахунку пенсій, коефіцієнт у формулі розрахунку пенсії для тих, хто має 35 років стажу, збільшиться з 0,35 до 0,37.

Перерахунок пенсій для цієї категорії отримувачів відбувається залнім числом, через затримку особливостей передачі статистичних даних у Пенсійний фонд.

Підвищення пенсій відбувається раз на два роки, при умові, що станом на березень пройшло 24 місяці стажу. Фактично, перерахунок пенсій починається з квітня, проте у квітні та травні виплати здійснюються за попереднім розміром пенсії.

Починаючи з червня, розмір пенсій збільшується, і пенсіонери одразу отримують доплату за два попередні місяці.

При наявності 35 років стажу та пенсії у розмірі 5842 грн., після перерахунку пенсії щомісячна надбавка складатиме 333 грн. У червні пенсіонерам виплатять підвищену пенсію, а також збільшення за квітень і травень. В результаті, пенсія збільшиться на 1000 грн. Відтоді, пенсіонери будуть отримувати щомісяця пенсію в розмірі 6175,1 грн.

В Україні продовжують працювати близько 2,7 мільйонів пенсіонерів. Серед цієї групи значна кількість складається з бюджетників, таких як лікарі, медичні працівники та державні службовці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW