Співбесіда на кордоні при виїзді з України: про що запитують прикордонники



При виїзді чоловіків за кордон можуть проводити співбесіду. Найчастіше вона триває від 10 до 15 хвилин. Під час війни в Україні та загальної мобілізації мають право на виїзд за кордон певні категорії чоловіків. Та на самому кордоні вони повинні пройти співбесіду. Під час перевірки документів прикордонники можуть поставити деякі запитання.

Про це в деталях розповів Антон Маринич - адвокат та провідний юрисконсульт компанії Nota Group, як пише РБК-Україна.

Перевірка документів на кордоні працівниками Держприкордонслужби є обов'язковою, незалежно від категорії осіб, які його перетинають. Вони перевіряють документи, які надають право людині виїжджати з країни.

Також прикордонники можуть провести співбесіду для перевірки правдивості наданих їм документів. Причому, запитання на перший погляд можуть бути абсолютно звичайними. Наприклад, якщо кордон перетинає батько трьох дітей, який має право на виїзд, його можуть запитати їхні імена. Суть такого запитання полягає у тому, щоб звернути увагу на те, чи не плутається чоловік у своїх відповідях.

Ще можуть задавати запитання стосовно інвалідності, яка зазначена в документі. Співбесіда триває приблизно 10-15 хвилин. Метою цих запитань є потреба визначити, чи є правдивими документи, і всі підстави для того, щоб пропустити конкретного чоловіка в іншу країну.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW