На Буковині висадили 14 гектарів нових лісів



На Буковині та ще в двох областях навесні цього року садили нові ліси.

На Буковині висадили 14 гектарів нових лісів. У Чернівецькій, Хмельницькій і Тернопільській областях завершили весняну лісокультурну кампанію. Лісівники виконали план на 107 %, - повідомила Чернівецька облрада з посиланням на Подільський лісовий офіс.

За кількістю висаджених сіянців лідирує Буковина – 2 мільйони 159 тисяч молодих дерев. Усього в краї заліснили площу 325 гектарів, а на 14 га створили нові ліси.

Загалом в Подільському лісовому офісі висадили 5 мільйонів 904 тисячі сіянців. Це фактично по два дерева на кожного жителя трьох областей. Створювали ліси в рамках програми Президента "Зелена країна" – зазначив керівник Подільського лісового офісу, депутат Чернівецької обласної ради Василь Гончар.

У трьох регіонах відновили ліси на 932 га, а на 74 га створили нові. Також у цих областях доповнили лісові культури минулих років на 1451 га.

Зважаючи на погодні умови, лісівники подекуди ще продовжують висаджувати сіянці із закритою кореневою системою. Тож загальна кількість дерев буде більшою.

У рамках програми "Зелена країна" планують висадити 1 млрд дерев. Майже 341,5 млн сіянців уже ростуть.

Читайте також:

  • У Чернівцях по вулиці Кафедральній каштани замінять дубами
  • На Буковині аграрії завершили посів цукрових буряків (статистика)

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW