В "Укренерго" відповіли чи чекати українцям відключень електрики



В Україні дефіцит в енергетичній системі спостерігається вже зараз, але лише у вечірній час. Проте відключення світла громадянам – остання міра, яку можуть застосувати.

Справа в тому, що в Україні в травні стартували масштабні ремонтні роботи на атомних енергоблоках, по цій причині в енергосистемі кілька днів спостерігається дефіцит потужності. Про це розповів у етері телемарафону глава "Укренерго" Володимир Кудрицький (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця новини).

"Дефіцит, який може бути впродовж літа, не означає відключень споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і відключення споживачів – останній у переліку за пріоритетністю. Найбільш очевидним способом збалансування української енергосистеми є імпорт електроенергії з країн Євросоюзу", – сказав глава правління компанії.

Раніше в "Укренерго" заявили, що літній пік споживання електроенергії в Україні у 2023 році буде пов'язаний із більшими ризиками, ніж зазвичай. Це пов'язано із серйозними ремонтами інфраструктури, які у певні моменти співпадатимуть із сезонним підвищенням споживання.

У зв'язку з цим енергетики просять населення вжити заходів та допомогти балансувати енергосистему, щоб не було відключень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW