Працівник одного з одеських музеїв вимагав п'ять тисяч доларів від підприємця, - ФОТО



Поліцейські Одещини оголосили посадовцю підозру в зловживанні впливом. Він вимагав гроші за сприяння у встановленні торговельних павільйонів на території Меморіалу 411-ї батареї.

Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції Одещини. 

На початку 2023 року фізична підприємець з Одещини, що займається торгівлею харчовими продуктами, звернувся до одного з працівників керівної ланки "Одеського історико-краєзнавчого музею" з питанням щодо порядку розміщення на території Меморіалу героїчної оборони Одеси 411-ї берегової батареї двох МАФів та майданчика поряд з ними.

66-річний посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, запевнив "клієнта", що вплине на керівництво, яке в подальшому укладе з ним договір і підпише його з відповідним підрозділом Одеської обласної ради за грошову винагороду в розмірі 5000 доларів США. Про незаконне вимагання коштів підприємець негайно повідомив правоохоронцям, які затримали фігуранта після отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі еквівалентній 2500 доларів США.

Як речові докази у посадовця вилучили кошти, отримані у вигляді хабаря. Йому також повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW