Ворог завдав масованого удару по Києву. Під вогнем також Краматорськ і Костянтинівка. Хроніка великої війни: 16 травня



Розпочалася чотириста сорок сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Генеральний штаб ЗСУ

Ворог завдав масованого удару по Києву. Під вогнем також Краматорськ і Костянтинівка. Хроніка великої війни: 16 травня, фото-1

Цієї доби противник знову завдав масованого удару по Україні, застосував ракети різних типів.

Протягом минулої доби зафіксовано 2 ракетних удари по Костянтинівці Донецької області із застосуванням ворогом ЗРК С-300. Крім того російська федерація завдала 48 авіаційних ударів та здійснила більш як 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби відбулось 49 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

  • На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Єліне, Медведівка і Мурав’ї Чернігівської області; Вовківка, Манухівка, Стукалівка, Іскрисківщина, Волфине, Шпиль і Степок Сумської області, а також Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Гатище, Бударки, Нестерне, Кругле, Землянки, Стариця на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічанське, Кам'янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Макіївка та Білогорівка Луганської області і Верхньокам’янське та Спірне - Донецької.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. До того ж, протягом доби, що минула, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба, Олександро-Шультине, Північне, Залізне, Петрівка, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії поблизу Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів по Авдіївці, обстріляв з артилерії Степове, Ласточкине, Авдіївку, Первомайське та Карлівку Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів. Серед них - Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Шахтарське.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Вільне Поле Донецької області; Мала Токмачка - Запорізької та Станіслав і Кізомис на Херсонщині. Поміж тим, здійснив обстріли населених пунктів Бурлацьке, Вільне Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Оріхів та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області, а також міста Херсон.

Нічна ворожа атака

Ворог завдав масованого удару по Києву. Під вогнем також Краматорськ і Костянтинівка. Хроніка великої війни: 16 травня, фото-2

Уночі 16 травня в Україні двічі оголошувалася повітряна тривога. 

Близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»). Усі 18 ракет знищили наші сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», “SuperCam”. Усі – знищені.

Ворог знову вдарив по Краматорську. Ситуація на Донеччині

Ворог завдав масованого удару по Києву. Під вогнем також Краматорськ і Костянтинівка. Хроніка великої війни: 16 травня, фото-3

Опівночі росіяни завдали ракетного удару по Краматорську — пошкоджено 3 багатоповерхівки та котельню, без жертв.

  • На Волноваському напрямку зафіксовано 1 авіаудар і 48 обстрілів Вугледара. Також під вогнем Новоукраїнка, Пречистівка та Максимівка.
  • На Донецькому напрямку поранено людину у Первомайському Очеретинської ТГ. Пошкоджено 3 будинки у Красногорівці, відбувалися поодинокі обстріли Авдіївки. Чотири рази під обстріли потрапляла Курахівська ТГ: в Острівському пошкоджено 3 будинки, в Гострому — будинки на 3 вулицях, у Кураховому — 1 будинок і 2 будівлі підприємств.
  • На Горлівському напрямку опівночі ворог завдав удару ракетами С-300 по Костянтинівці: пошкоджено 3 будинки, школу і газогін. Під щільними обстрілами Часів Яр — поранено 1 людину, пошкоджено 17 приватних і 3 багатоквартирні будинки. У Соледарській ТГ під обстрілами Міньківка, Васюківка і Роздолівка.
  • На Лисичанському напрямку пошкоджено школу та крамницю в Переїзному Званівської ТГ, будинок та адмінбудівлю у Сіверську. Обстрілів зазнали Торське, Зарічне і Озерне Лиманської ТГ.

Всього за добу кількість жертв росіян на Донеччині зросла на 5 загиблих і 4 поранених. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW