Україна ідентифікувала більше 19 тисяч дітей, викрадених і депортованих в росію



На сьогодні українська влада ідентифікувала 19 393 дітей, які були депортовані або викрадені на окупованих територіях. Майже 4390 з них – сироти або діти, позбавлені батьківської опіки. Вдалося повернути лише 364 дитини.

Про це  заявив представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН, на якому розглядалися гуманітарні наслідки російської війни, передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Він закликав Генерального секретаря ООН та спеціального представника з питань дітей та збройних конфліктів дати належну оцінку тяжкості порушень щодо дітей в Україні з боку російської влади у майбутній щорічній доповіді.

«Ми вважаємо, що ця доповідь має сприяти притягненню до відповідальності винних та встановленню справедливості для українських дітей – жертв російської агресії, – зазначив постпред. – Вторгнення на постійне місце Радянського Союзу в Раді Безпеки не повинно давати ані імунітету, ані амністії воєнним злочинцям». (росія після розпаду СРСР зайняла його місце в РБ ООН у 1991 році).

Крім того, Кислиця зазначив, що росія посилили практику депортації цивільного населення з окупованих нею територій.

«Ми із занепокоєнням відзначаємо, що росія активізувала практику депортації та викрадення людей на окупованих територіях під виглядом так званої «евакуації», – сказав він. – Як і багато хто з вас у Радбезі, ми повторюємо, що з території України мають бути «евакуйовані» лише російські війська. Як тільки це станеться, звірствам війни буде покладено край».

Нагадаємо, що точну кількість дітей, депортованих із Маріуполя, досі встановити не вдалося.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW