В Броварах хочуть присвоїти Патріарху Варфоломію звання «Почесний громадянин міста»



У Броварах депутатам пропонують присвоїти звання «Почесний громадянин Броварської міської територіальної громади» Його Всесвятості Варфоломію І, Архиєпископу Константинополя – Нового Риму і Вселенському Патріарху.

Відповідний проєкт рішення депутати мають розглянути на найближчій сесії міської ради 25 травня, повідомляє «Трибуна Бровари».

Нагадаємо, 24 березня цього року в Броварах із робочим візитом перебував Митрополит Київський та всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній. Власне він і передав Ігорю Сапожку листа щодо представлення до звання «Почесний громадянин Броварської міської територіальної громади» Вселенського Патріарха Варфоломія І.

Варфоломій – доктор канонічного права. Вчився у відомих університетах Європи: Папський Григоріанський університет, Мюнхенський університет, Екуменічний інститут Босе та Папський східний інститут.

Патріарх володіє 8 мовами: грецькою, турецькою, англійською, французькою, німецькою, іспанською, італійською та латиною.

Варфоломій найдовше з усіх Константинопольських патріархів керує Вселенською церквою – 29 років і 4 місяці. Він другий зі всіх Вселенських патріархів, що видав два томоси про автокефалію. Один у 1998 році – Церкві Чеських земель та Словаччини, а другий у 2019 році – Православній церкві України. Варфоломій відомий у Європі як «Зелений патріарх», тому що став першим серед релігійних лідерів захисником навколишнього середовища.

У листопаді 2021 р. звання почесного громадянина міста Вселенському Патріарху Варфоломію присвоїла Івано-Франківська міська рада.

Зазначимо, що звання «Почесний громадянин міста Бровари» – найвища відзнака територіальної громади Броварів.

Присвоюють її громадянам України та інших держав, а також особам без громадянства, які своєю професійною та громадською діяльністю зробили вагомий внесок у розвиток міста, що сприяло піднесенню його авторитету як на державному, так і на міжнародному рівнях.

Читайте також:

На Броварщині за рік до ПЦУ перейшло шість храмів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW