Українці розповіли, чи зросла, на їхню думку, кількість корупції за час повномасштабної війни: результати опитування



Українців запитали, чи змінилась, на їхню думку, кількість хабарів за час повномасштабного вторгення. Зазначається, що соціологічне опитування поводив Центр Разумкова на замовлення ZN.UA.

Як українці оцінили ситуацію

За даними дослідження 3 із 5 українців не бачать випадків хабарництва у своєму повсякденному житті. Що говорить про доволі високий рівень "відсутності корупційного досвіду".

Крім того, кожен 5-й українець (20%) переконаний, що кількість хабарів військкоматам зросла, а 16% респондентів сказали про збільшення корупції в лікарнях.

За їхніми спостереженнями, відчутно (на 20,7%) збільшилися лише хабарі співробітникам військкоматів. Також на 16% зросли хабарі лікарям, що також можна пояснити "військкоматними" питаннями, на 14% - місцевим чиновникам, ймовірно, за вирішення проблем внутрішньо переміщених, на 13% - митникам, які "підтримують" наш бізнес, як уміють, - зазначили автори опитування.

Українці розповіли, чи зросла, на їхню думку, кількість корупції за час повномасштабної війни: результати опитування, фото-1

Опитування соціологи проводили з 28 квітня по 3 травня 2023 року методом face-to-face у 22 областях України. У результаті в дослідженні взяли участь 2020 респондентів віком від 18 років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW