Вони повинні покаятися - митрополит Епіфаній про те, чи прийматимуть священників УПЦ МП до ПЦУ



Священників УПЦ МП, які виявлять бажання перейти до ПЦУЮ перевірятимуть на зв’язок із Кремлем.

Про це повідомив митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній в інтерв’ю виданню "Волинські новини".

Так, митрополит зазначив, що поцікавляться у кандидатів до ПЦУ, чи не застосовували вони проросійські меседжі на проповідях, чи не мають російського паспорта та зв’язку зі служителями РПЦ.

"Я переконаний, що там ще є багато священників, які є патріотами України. Звичайно, що ті священнослужителі та архієреї, які відкрито проповідували цю ідеологію, які мають російські паспорти, але в майбутньому захочуть перейти до ПЦУ, повинні покаятися, відмовитися від російського громадянства, відректися від ідеології руского міра. Тоді й буде відповідне рішення щодо їхнього прийняття до складу ПЦУ… Будемо перевіряти, робити все задля того, щоб такі люди, прийшовши до української церкви, не руйнували її зсередини", — зазначив Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ також додав про власне очікування, що поступово всі парафії, які зараз перебувають "у складі російської православної церкви в Україні, будуть в єдиній помісній визнаній автокефальній православній церкві".

Після переходу церковних громад Епіфаній наступним кроком називає перехід православних на новоюліанський календар.

"Ця зміна стосуватиметься не лише Різдва, а й усіх неперехідних свят, наприклад, Покрови та Миколая, тобто шанованих українським суспільством свят. Ми повинні розуміти, що якщо переходимо, то 13 днів повинні змістити в календарі", - зазначив він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW