Бензин і дизель дешевшають: чи надовго збережеться тенденція



Порівняно з учорашнім днем, сьогодні, 12 травня, ціни на бензин і дизельне паливо знизилися. На найбільших автозаправних станціях середні ціни на марки Євро і Євро-95 впали на 1,4-2,5%. При цьому ціни на газ за добу не змінилися.

АЗС країни щодня публікують дані про ціни на паливо. 12 травня середня ціна на бензин марки Євро-95 становить 46,42 грн. за літр. Середня ціна на дизель - 44,42 грн. за літр. Лише за одну добу вартість бензину впала майже на півтора відсотка, а дизельне пальне - більш ніж на 2 відсотки. Газ 11 і 12 травня коштував однаково - 22,36 грн. за літр.

Ситуація з паливом у світі та в Україні

Не так давно Кабінету Міністрів України вдалося закрити лазівку, за допомогою якої в країну ввозили паливо невідомого походження. Цією лазівкою користувалася, зокрема, і рф для продажу своїх ресурсів за посередництва третіх країн. Більше на вітчизняному ринку палива з країни агресора не буде.

У світі ж ціни на паливо нещодавно різко підвищилися. Швидкий підйом стався відразу ж після деякого зниження цін. Стрибок стався як реакція на дані зі США, які є найбільшим споживачем палива у світі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW