У Запоріжжі на одну вакансію претендувало 19 осіб: як змінилася ситуація на ринку праці



Впродовж січня-квітня 2023 року 18,6 тисяч мешканців отримали послуги  служби зайнятості з пошуку роботи. З них, 16,5 тисяч - безробітних,  що на 25% менше минулорічного показника.

Про це повідомили в обласній службі зайнятості, передає 061.

«З початку року 1028 особи знайшли роботу, у тому числі 216 громадян з числа внутрішньо переміщених осіб та 5учасників бойових дій. З початку року 24 особи взяли участь у громадських роботах, 409 - у суспільно корисних роботах в умовах воєнного стану. Протягом поточного року 73 безробітних громадянина проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації», - розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Станом на 1 травня 2023 року на обліку в центрах зайнятості Запорізької області перебувало 10,4 тисяч безробітних, що на 26 відсотків менше, ніж на відповідну дату минулого року.

Кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості Запорізької області на 1 травня 2023 року становила 536 одиниць.

На 1 вакансію претендувало, в середньому, 19 безробітних (на рівні відповідної дати минулого року).

На сьогодні в Запоріжжі найбільш затребуваними залишаються робітничі професії: слюсарі, водії, електромонтери, швачки, а також ринок потребує продавців, бухгалтерів, кухарів.У базі даних служби зайнятості є вакансії для інженерів, електромонтерів, токарів тв інших спеціальностей з зарплатами в 12-13 тисяч гривень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW