У Покровську працюють над створенням програми розвитку підприємництва



11 травня під керівництвом начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась перша робоча зустріч з підприємцями громади. Під час засідання робоча група сповістила про поновлення роботи онлайн-платформи, дію якої було призупинено з початком війни.

Засновники малого та середнього бізнесу знову можуть отримати доступ до інформації про всі наявні та чинні зараз інструменти фінансування і розвитку бізнесу, а також інвестиційні можливості громади.

У Покровську працюють над створенням програми розвитку підприємництва , фото-1

"Раніше щоб знайти додаткове фінансування бізнес Покровської громади мав шукати його на різних вебпорталах. Тепер ми створили Телеграм-канал, де публікуватимемо зібрані нами актуальні програми підтримки та інвестиційні можливості регіону, грантові програми, спонсоровані не лише нашою державою, а і Європейським союзом, які підходять саме під нашу громаду. Уніфікували їх, зробивши інформацію максимально зручною для практичного використання. Засновникам малого та середнього бізнесу ми допоможемо у всіх питанням, які у них виникають, зокрема, і у створенні бізнес-плану", - пояснила завідувач сектору торгівлі і підприємництва Покровської МВА Яна Маньковська.

У Покровську працюють над створенням програми розвитку підприємництва , фото-2

Правову інформацію підприємцям надали вже під час зустрічі. Так, директорка Покровського Центру зайнятості Тетяна Радченко і її заступниця Наталія Воробйова розповіли присутнім про можливості отримання роботодавцями грошової допомоги на забезпечення своїх працівників кваліфікацією, а також компенсації за працевлаштування ВПО та оплату праці під час дії воєнного стану.

Своєю чергою, керуюча ТВБВ філії «Ощадбанк» Лариса Низельник розповіла підприємцям й про кредитні програми, які зараз доступні для мікро-, малого та середнього бізнесу.

Також підіймались питання щодо порядку та визначення оплати за землю під час дії воєнного стану, передачі та продажу права оренди земельних ділянок різного цільового призначення.

У Покровську працюють над створенням програми розвитку підприємництва , фото-3

За словами самих підприємців, ведення бізнесу зараз є дуже важким процесом, і без підтримки МВА не обійтися.

"У нас є багато питань, ми їх окреслили. Я відчув, що у Покровської МВА є бажання допомагати у їх вирішенні. Тож сьогоднішню зустріч можна вважати початком продуктивної співпраці", - поділився засновник платформи LevelHUB Вадим Карнаух.

У Покровську працюють над створенням програми розвитку підприємництва , фото-4

На думку заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної, розпочатий механізм налагодження взаємодії місцевої влади з підприємцями стане вагомим внеском у розвиток громади.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW