"44 000 грн зарплати на місяць": українців, яким потрібна робота, кличуть працювати



Сезонні роботи за кордоном користуються попитом серед українців. Цьогоріч для біженців і решти громадян, які мають право на виїзд з України і воліють підзаробити, з'явилась гарна новина. Сезонна робота в Польщі оплачуватиметься краще, ніж торік. Деякі роботодавці обіцяють українцям зарплату до 44 тисяч гривень.

Як інформує "biz.today.ua", про підвищення зарплати для сезонних робітників в Польщі пише hvylya із посиланням на аналітичний центр міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal.

У сусідній Польщі під час цьогорічних сезонних робіт працівники мають можливість отримувати на 10% більшу заробітну плату, ніж у 2022 році. Така тенденція виникла на фоні зростання мінімальної зарплати в цій країні із 3410 до 3600 злотих, яке відбудеться вже в липні.

Вплив на оплату праці під час сезону 2023 року також має дисбаланс попиту і пропозиції. Незважаючи на те, що в Польщі опинилась рекордна кількість українців, попит на такі роботи наразі знизився. Отже, роботодавцям доводиться збільшувати зарплату і поліпшувати умови праці.

Найвигідніші пропозиції під час сезону роблять кухарям. Зазвичай така робота передбачає шестиденний робочий тиждень. Працю кухарів польський бізнес оцінив у щомісячні 44 000 грн. Не надто відстають по оплаті і збирачі ягід. Їм готові платити по 40 000 грн на місяць. Помічник кухаря може претендувати на 35 000 грн. Аналогічну зарплату матиме і кур’єр-водій.

Мийнику посуду польські роботодавці пропонують 33 000 грн в місяць. Офіціант у Польщі отримуватиме 31 000 грн щомісячно і додатково чайові. На таку ж оплату претендує помічник пекаря, але, звісно, без чайових. Найнижчу оплату праці із запропонованих у вакансіях отримають доглядальники за літніми людьми. Вони можуть розраховувати лише на 28 000 грн щомісячно.

Фахівці міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal зазначають, що сезонні роботи в Польщі мають певні нюанси. Наприклад, оплата праці людей, що зайняті на збиранні ягід та овочів, залежить від кількості зібраного ними врожаю. Проте, немало сезонних робіт мають і погодинну тарифікацію. Отож, на такій роботі робітник сам може обирати тривалість свого робочого дня, а відповідно і рівень своєї зарплати. Враховуючи оподаткування, працівники в Польщі заробляють щонайменше 17 злотих за годину, що еквівалентно 150 грн.

Крім сезонних робітників, сусідня країна потребує і постійних працівників. Тут за кількістю вакансій лідирує галузь харчового виробництва та логістика. Для кандидатів, які не знають польської мови та не мають якихось особливих навичок, такі вакансії передбачають від 30 000 грн щомісячної зарплати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW