У липні 2023 року підвищать пенсії: кому і в якому розмірі належить індексація



Євген Капінус, голова правління Пенсійного фонду повідомив в інтерв'ю ТСН, що індексація, яка стартує 1 липня, торкнеться чотирьох категорій громадян України. На 19,7% пенсії будуть підвищені вченим, держслужбовцям, народним депутатам і людям, які працюють в органах місцевого самоврядування.

Керівник фонду розповів, що з 2019 року розмір пенсій держслужбовців регулюється не Законом "Про державну службу", а Законом "Про обов'язкове державне пенсійне страхування". У разі, якщо розмір пенсії, призначеної за Законом про держслужбу, перевищує розмір пенсії, призначеної за загальним законом, пенсіонера автоматично переведуть на загальну пенсію.

Нагадаємо, що 2023 року Пенсійний фонд України вже кілька разів проводив перерахунок пенсійних виплат. З 1 березня було піднято розмір пенсій інвалідам - учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Також у березні було проведено перерахунок для 10 з половиною мільйонів українських пенсіонерів.

Голова фонду зазначив, що цього року заплановано ще кілька підвищень пенсійних виплат. Почала функціонувати виплата нового виду пенсії - мецентаська. Пенсіонер, якому відправили 10 тис. гривень, отримає 7 тис. гривень. Наразі вже збільшено пенсії по інвалідності військовослужбовцям. Також Євген Капінус розповів, що пенсіонери, які мають намір виїхати за кордон, можуть написати до Пенсійного фонду заяву про отримання пенсії за 6 місяців авансом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW