У Домі української культури діти створювали сумки-шопери з унікальним дизайном



Можливість втілити власне бачення аксесуару вони отримали завдяки проєкту «СпівДія заради Дітей».

Восьмирічна Ніколь припускає, що в майбутньому стане художницею. Ідею свого малюнку на шопері пояснює так: «Я малюю квітку – символ України і дерево, на гілках якого сидять пташки. Мій малюнок показує, що я хочу, щоб закінчилася війна, щоб все скоріше стало на свої місця і люди побудували нові будинки».

«Я люблю малювати, навчатися, читати. Полюбляю малювати котиків, а читати книги про людей і тварин», – розповідає Злата. Дівчинка вже не вперше на подібному майстер-класі: «Мені подобаються майстер-класи, тому що тут я створюю свої дизайни. Ця сумка залишиться у мене на довго».

Мама трьох дітей Анна уважно слідкує за новинами міста та анонсами заходів: «Ми зацікавлені в культурному житті міста. Дуже вдячна, що є така можливість приводити дітей на заняття, майстер-класи. Я вважаю, що це сприяє їхньому культурному, творчому і духовному розвитку».

Менторка проєкту Ірина Колесник розповідає:

«Наш проєкт спрямований на психоемоційну підтримку дітей під час війни. Ми працюємо вже 6 місяців. За цей час наші заняття відвідали 2500 діток. Працюємо з дітлахами від 5 до 12 років. Приходять і старші діти. Звичайно, їх ми теж приймаємо. Плануємо розширяти вікові рамки. Приймаємо усіх діток: з Житомира та тимчасових переселенців з інших регіонів. Заняття проводимо у школах міста, зокрема відвідували «Школу супергероїв», що функціонує в дитячій лікарні. Нещодавно відкрили простір на Троянівській».

Нагадаємо, що на Троянівській, 20 у Житомирі за підтримки ЮНІСЕФ створено простір, де через художні засоби дітям допомагають боротися зі страхами, стабілізують психологічний стан та повертають віру в майбутнє. Курс психоемоційної підтримки складається з 8 занять і триває протягом місяця. Щоб долучити дитину до курсу, потрібно заповнити форму реєстрації за посиланням.

У Домі української культури діти створювали сумки-шопери з унікальним дизайном, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW