В Чернігівські області на кожне вільне робоче місце черга з 9 осіб



У січні-квітні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 10,5 тисяч безробітних, кожного 3-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості.

Зокрема, 1,6 тисяч осіб знайшли роботу, ще 1,4 тисяч – залучено до громадських та суспільно корисних робіт. Крім того, близько сотні безробітних скеровано на професійне навчання, 131 особа для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалася ваучером на навчання.

На жаль, через втрату значної кількості підприємств пропозицій від роботодавців суттєво поменшало, як і самих подавачів вакансій. Так, за 4 місяці поточного року служба зайнятості мала лише 2,2 тисяч вакансій - на 35% менше аналогічного показника 2022 року.

Станом на 1 травня в області налічувалось 5,0 тисяч офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 543 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце в області – черга з 9 осіб. Найбільш затребуваними у роботодавців були водії, підсобні робітники, швачки, продавці, кухарі, електромонтери, трактористи-машиністи, охоронники тощо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW