Не їжте це зранку: 10 продуктів, якими краще не снідати



Дієтологи склали список продуктів, які не рекомендується їсти на сніданок. Цікаво, що в цьому списку опинилися продукти і страви, які ми вважали звичними для ранкового меню. Деякі з продуктів опинилися в цьому переліку через високий вміст цукру, інші - через наявність у них ароматизаторів, консервантів та інших добавок.

Що не можна їсти на сніданок

Пластівці та інші сухі сніданки

Сухі сніданки популярні - їх не потрібно довго готувати, їхній смак багатьом подобається, та й назва "сухий сніданок" начебто горить про те, що це відповідний для ранкового меню продукт. Однак зернові культури, які використовуються для приготування таких сніданків, проходять глибоку обробку і корисних речовин у них практично не залишається.

Білий хліб

Білий хліб не має практично ніякої харчової цінності, тому тости з нього - не найкращий вибір для ранкового прийому їжі. Краще замінити його будь-яким мультизерновим хлібом.

Йогурти з ароматизаторами

Через високий вміст ароматизаторів і підсилювачів смаку такі йогурти не можна вважати корисними. Для сніданку краще вибрати грецький йогурт і додати в нього фрукт або ягоди.

Смузі

Смузі зранку краще не пити - попри те, що він вважається корисним напоєм, вміст цукру в ньому досить високий.

Пончики

Вони мають дуже апетитний вигляд, але зовсім не підходять для сніданку. Цукру в одному пончику майже 30 грамів, калорійність висока - 400-500 калорій. Страви з настільки високим вмістом цукру здатні провокувати стрибок рівня глюкози в крові.

Соки в пакетах

Насправді соку в пакетах небагато. Зате там багато консервантів, цукру, барвників та інших хімічних добавок.

Млинці

Один із найпопулярніших варіантів сніданку - млинці. Проте дієтологи рекомендують млинці на сніданок не їсти. Очищене борошно, з якого їх готують, сприяє розвитку діабету й ожиріння.

Батончики з мюслі

Натщесерце їх їсти небажано. Клітковини в них усього кілька грамів, а вміст цукру досить високий.

Кава

Багато хто з нас п'є каву вранці, але робити це натщесерце вкрай не рекомендується. Каву вранці пити можна, але тільки після сніданку.

Кекс

Кекси - це рафіноване борошно, цукор і рослинна олія. Поєднання цих продуктів не підходить під визначення "здоровий сніданок".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW