День Перемоги в Україні 9 травня святкуватися більше не буде



8 травня Зеленський опублікував звернення до українців і світу з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В своїй промові він заявив, що відтепер Україна 9 травня відзначатиме День Європи.

Про це повідомляє сайт 056.

Він зауважив, що багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування саме 9 травня Дня Європи – для відзначення досягнутих миру та єдності.

"Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра 9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир", – заявив Зеленський.

Також сьогодні він подав до Верховної Ради України законопроект, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

"Ми ніколи не забудемо внесок українського народу у перемогу над нацизмом, і нікому не дамо стерти роль українців у цій перемозі.

Згадуючи героїзм мільйонів українців у тій війні проти нацизму, ми бачимо такий самий героїзм у діях наших воїнів зараз, нащадків тих, хто здобув перемогу. Ми пишаємось героїзмом українського народу тоді, і зараз зло, на жаль, повернулася і рвалося до наших міст і сіл.

Хоч зараз інший агресор, але та сама мета — поневолення або знищення, і так само як у Другій світовій війні ми зараз не наодинці проти зла, ми б’ємось проти нього разом з усім вільним світом.

З державами й народами, які творили тоді спільну перемогу, які пам’ятають страшні роки тієї війни й не кажуть “можем повторіть”, а захищають сенс слів “Ніколи знову!”

Дорогі українці зараз, як і 80 років тому, Україна б’ється проти тотального зла, б’ється за майбутнє: і своє, і Європи, й усього вільного світу", - промовив Зеленський.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW