Не робіть цього під час та після прання – зіпсуєте і речі, і машинку



Завдяки пральній машинці ми неабияк економимо час та зусилля. Та якщо допускати кількох поширених помилок, можна суттєво зіпсувати не лише предмет побутової техніки, але й речі, які ви прали з його допомогою.

Отож чого не варто робити.

Залишати мокрий одяг у машинці

Якщо залишати випраний одяг у барабані пральної машини (особливо, коли дверцята зачинені), з’явиться неприємний запах і речі потребуватимуть додаткового циклу прання.

Не треба бути експертом, щоб зрозуміти - довге перебування у вологому середовищі і часто повторюване прання не приносить користі тканині. У пральній машині заведеться пліснява, а деякі незахищені від частої вологи елементи почнуть іржавіти.

Фахівці нагадують, що незалежно, якого року випуску у вас модель, пральні машини дуже швидко зношуються, особливо якщо погано за ними стежити.

Порушувати порядок завантаження

Бувало таке, що ви забули насипати порошок (чи налити рідкий засіб), і зробили це, коли вже полилася вода і почав крутитися барабан? Так от: не треба так!

Пам'ятайте: спочатку засіб для прання, потім речі, потім вода. При правильному порядку завантаження, ви уникаєте надмірного утворення піни та значно мінімізуєте ризик пошкодження тканин. Крім того забагато засобу ніколи не принесе користі для чищення одягу. Якщо у вас є дозатор, обов'язково використовуйте його.

Перевантажувати машину

Не варто наповнювати барабан так, щоб через силу зачиняти дверцята. Чим більше речей, тим гірше вони відпираються. І поломка барабану також буде не за горами.

Погано дозувати порошок

Додавайте кількість миючого засобу до лінії заповнення або дотримуйтесь інструкції на упаковці засобу. Надмірна кількість порошку або рідини спричиняє більше піни. А це в свою чергу робить одяг липким і дозволяє бруду швидше осідати на ньому. Замало ж засобу не відпере одяг достатньо якісно, особливо зі складними плямами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW