Названо найшкідливішу рослинну олію: краще на ній не смажити



Практично кожна господиня використовує для приготування найрізноманітніших страв рослинну олію. У магазинах представлена величезна кількість видів цього продукту, та все ж більшість надають перевагу саме соняшниковій олії.

Цю доступну та смачну рослинну олію українці часто додають у салати та обсмажують страви. Хоча останнього експерти наполегливо рекомендують не робити: шкідливо для здоров’я.

Також небезпечними після термічної обробки стають гарбузова, арахісова, мигдальна, конопляна, гірчична, лляна, кунжутна, ріпакова олія, а також олії волоського горіха та виноградних кісточок.

Всі ці види рослинних олій створені для споживання у свіжому вигляді: додавання у салати, соуси та інші закуски.

На якій олії таки можна смажити

Для такої кулінарної опції як смаження найкраще використовувати оливкову рафіновану, кукурудзяну та кокосову олію. Також корисно робити це на топленому вершковому маслі, олії авокадо та будь-якому тваринному жирі.

Не дарма наші бабусі раніше використовували сало для смаження, адже це натуральний продукт, який і смак страв покращує, і містить багато корисних насичених кислот.

Шкідливими рослинні олії стають при високих температурах, коли починають виділяти канцерогени. Саме тому вживання смажених продуктів підвищує ризик серцево-судинних захворювань, діабету другого типу, раку та метаболічного синдрому.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW