Як змінити місце реєстраціїї під час воєнного стану



До повномасштабного вторгнення це можна було зробити онлайн. Через війну в Україні громадяни живуть в правових умовах військового стану. Тому ряд послуг недоступні або обмежені.

Юрист Тетяна Петрик це розʼяснила.

 На сьогоднішній день процедура зняття з реєстрації місця проживання є складною через війну в Україні. Військовий стан обмежує права людини вільно обирати місце свого проживання. Військові адміністрації, згідно окремих розпоряджень, мають повноваження обмежувати право на зняття людей з реєстрації. Обмеження також стосуються перебування громадян на певних територіях. Тому суттєво змінився порядок зняття з реєстрації місця проживання, але залишаються актуальними деякі загальні особливості, - розповіла вона.

Особливості процедури зняття з реєстрації під час воєнного стану

Найперше, що потрібно - це заява про зняття з реєстрації місця проживання від громадянина. Якщо особа планує виїзд на постійне місце проживання, то теж потрібно подати заяву. Для особи без громадянства чи іноземця заява може бути складена на підставі документу, в якого закінчився термін дії. Це буває тоді, коли іноземний громадянин має бажання повернутися до своєї країни.

До початку війни можна було оформити зняття з реєстрації через застосунок “Дія”. Та у зв'язку із воєнним станом в Україні, така опція стала недоступною.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW