Як інвалідам, які не мають права на пенсію або соціальні виплати, виїхати за кордон — роз’яснення



Адвокатка пояснила, які документи дозволять інвалідам виїхати з країни під час війни.

Інваліди, які не мають стажу для пенсії та їх доходи перевищують мінімум, можуть отримати довідку про інвалідність, яку приймають на кордоні. Довідка видається виключно тим, хто не має права на пенсію чи соціальну допомогу. Вона містить фото та інформацію про групу інвалідності та видається структурними підрозділами соціального захисту населення за формою, затвердженою Міністерством соціальної політики України.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла адвокатка Дар’я Тарасенко.

Вона зазначає, що порядок видачі такої довідки описаний у законодавстві. Довідку можна отримати протягом 5 робочих днів з дня подання заяви. Вона видається на строк, на який встановлено інвалідність, і може бути відмінена, якщо особа подає недостовірні дані або отримує пенсію чи соціальну допомогу.

Довідка про інвалідність підходить при перетині кордону в якості документа про інвалідність. Варто зазначити, що така довідка не може бути видана особам, які мають право на соціальну допомогу. Отже, інвалідам, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, але мають намір перетнути кордон, може бути корисно оформити довідку про інвалідність.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW