Популярний в Україні препарат виявився звичайним "фуфломіцином": пояснення лікаря



Усі ми знаємо, що валеріанка має заспокійливий ефект. Однак лікарі стверджують, що це всього-на-всього надзвичайно популярний міф. Чому такий поширений серед населення препарат насправді зовсім не ефективний, розповів лікар-невролог Давид Щербина

Чому валеріанка не працює

Як відомо, найпоширеніший варіант заспокійливого на основі валеріани - це її настоянка на спирті. Варто зазначити, що немає жодного дослідження, яке б доводило ефективність самої валеріанки, однак ефективність спирту більш ніж доведена.

Цікаво, що такий препарат користується особливою популярністю серед людей похилого віку, які стверджують, що не вживають алкоголь .

Принаймні вони так гадають. Дія обумовлена основною складовою – С2Н5ОН. Хоча є й смачніші напої, раджу пам'ятати, алкоголь – це депресант, сьогодні вам може бути краще, і на завтра після алкоголю депресія/тривога може посилитися. - уточнив невролог.

Крім того, Давид Щербина зазаначив, що використання заспокійливого - це різновид уникаючої поведінки, яка може тільки погіршити становище людини.

Алкоголем ніхто на світі тривогу не лікує! Це погано у всіх сенсах. Не вживайте це, добре, щоб воно зникло з аптек взагалі, - підсумував лікар.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW