росія, ймовірно, сама організувала "напад" безпілотників на Кремль, - ISW



росія, швидше за все, сама організувала "напад" безпілотників на Кремль, щоб принести війну ближче до внутрішньої аудиторії напередодні 9 травня і звинуватити Україну.

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на Інститут дослідження війни (ISW).

Аналітики зазначають, що система ППО навколо Москви є достатньо потужною для того, аби подібні атаки не могли бути здійснені на Сенатський палац, тому виглядає дуже дивним те, що безпілотники змогли так легко крізь неї проникнути.

Також підозру викликає зйомка інциденту з дуже зручних ракурсів, що свідчить про її попередню підготовку. Реакція Кремля та головних пропагандистських ЗМІ також була дуже швидкою, організованою та єдиною у своєму спрямуванні. Це є ознакою того, що "атака" не була для них несподіванкою.

На думку експертів ISW, організація "теракту" з боку Кремля переслідує три основних цілі:

виправдати скасування або подальше обмеження святкування 9 травня та посилити інформаційний наратив про те, що Україна нібито становить загрозу дотриманню росією "шанованих історичних подій";

морально підготувати населення до ширшої мобілізації, видаючи війну як екзистенціальну для російського народу;

виправдати ймовірну ескалацію війни, удари по місцях прийняття рішень в Україні та замахи на життя українських посадових осіб.

В той же час в ISW зазначають, що росія зараз не в змозі серйозно посилити свій військовий потенціал через санкції та попередні високі втрати у війні, тому "удар по Кремлю" ситуацію ніяк не змінить.

росія, ймовірно, сама організувала "напад" безпілотників на Кремль, - ISW, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW