Купити зброю можна буде прямо з дому: у МВД планують створити Єдиний реєстр обліку



В Україні на сьогодні 1 мільйон 300 тисяч одиниць зброї знаходяться в обігу. Для того, щоб вести облік такої її кількості необхідна ціла купа паперів у системах дозволу, господарській сфері й експертних службах. Однак спростити ситуацію пропонують у МВД. Для цього планується запустити Єдиний реєстр обліку зброї. Що відомо про ініціативу, читайте далі.

Що передбачає створення Єдиного реєстру

Як зазначає голова МВД Ігор Клименко, запуск Єдиного реєстру планується вже на 23 червня цього року.

Так у кожного громадянина буде свій електронний кабінет, у якому можна буде переглянути всю інформацію про його зброю: терміни перереєстрації, перевірки, відмітки купівлі і продажу.

Передбачається також, що купити й замовити зброю можна буде прямо з дому. Для цього не треба буде йти в підрозділи дозвільної системи або в магазин, де вона продається.

Тобто систему планують максимально спростити. Зазначається, що це має скоротити також корупцію під час купівлі й реєстрації зброї.

Головне, і це наша мета – щоб вся зброя, яка є на руках наших громадян – а це 1 млн 300 одиниць сьогодні, без трофейної, – була в цьому реєстрі. Так само – вся нова зброя, яка заходитиме до нашої держави, - зазначив Ігор Клименко.

Як Єдиний реєстр допоможе правоохоронним органам

Крім того, створення Єдиного реєстру дасть можливість правоохоронним органам уважніше контролювати розповсюдження зброї. Туди може вноситись інформація про всю зброю, яку наразі можна придбати, і ту, яка є на складах. Варто зазначити, що зараз тільки на складах великих магазинів нараховується близько 70 тисяч одиниць різноманітної зброї.

Та ж, яка зареєстрована в МВД, буде першою внесена в єдиний реєстр, але планується додати туди й, так звану, трофейну зброю й ту, яка будь-яким іншим чином потрапила в руки українських громадян.

Ми розуміємо, що зброї досить багато на руках, для нас головне – врахувати її, - підсумував голава МВС.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW