Митники Закарпаття викрили чергову схему нелегального вивозу лісоматеріалів



Посадові особи Закарпатської митниці ретельно контролюють експорт лісу та лісоматеріалів, особливо цінних порід. Однак, це не завадило "ділкам" продовжувати незаконний експорт лісової продукції за кордон, використовуючи різноманітні хитрощі, щоб обійти митне законодавство. У разі виявлення незаконних схем експорту, порушники притягуються до адміністративної відповідальності та сплачують значні штрафи, а їхні товари конфіскуються.

Нещодавно на кордоні з Угорщиною закарпатські митники зафіксували ще одне правопорушення, пов'язане із підробленими документами на експорт лісоматеріалів на суму майже 300 тис. грн.

Порушником виявився 57-річний підприємець із Воловеччини, який спробував експортувати в Угорщину вантаж "пиломатеріали хвойні (ялиця, ялина) обрізні" на 6,2 тис. євро. Під час візуальної перевірки товаросупровідних документів на митному посту "Тиса", інспектори виявили розбіжності щодо геометричних розмірів товару, а також невідповідність даних, зазначених у рахунку-інвойсі та сертифікаті про походження лісоматеріалів, який видавався для здійснення експортних операцій.

Після ретельної перевірки документів і перерахунку товару було встановлено невідповідність даних не лише щодо геометричних розмірів лісової продукції, а й кількості пиломатеріалів. Також виявлено невідповідність даних у зазначеному Сертифікаті, який був виданий на іншу партію лісоматеріалів.

Таким чином, за подання митному органу документів з неправдивими відомостями на експорт лісоматеріалів, відносно підприємця складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі вантаж з пиломатеріалами, об’ємом 43,1 м куб, вартістю майже 300 тис грн, тимчасово вилучено до рішення суду.

До слова, за січень-квітень 2023 року у зоні діяльності Закарпатської митниці задокументовано 8 протоколів про ПМП, де предметами правопорушень виступали лісоматеріали.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW