Топ 5 порад лікаря - дієтолога Оксфорд Медікал Тернопіль



Лікар-дієтолог — спеціаліст, який діагностує проблеми та складе рекомендації по оптимальному харчуванні саме для Вас, допоможе нормалізувати вагу. Дієта — це не страждання та голодування. Все по іншому при справжньому професійному підході.

1. Скільки разів на день потрібно їсти?

Протягом дня потрібно харчуватися, як мінімум, три рази, в інших випадках -  п'ять-шість разів. Це сніданок, другий сніданок, обід, полуденок, вечеря, а за годину до сну можна рекомендувати випити склянку кефіру або молока.

Нині, коли дуже велика увага приділяється проблемі ожиріння, постійно точаться дебати про те, скільки разів на день потрібно їсти. Останні дослідження показують, що серед людей, які харчуються тричі на день і менше, значно більше хворих на ожиріння, ніж серед тих, хто харчується п'ять-шість разів на день. Часте дробове харчування просто необхідне при багатьох захворюваннях шлунково-кишкового тракту та цукровому діабеті.

2. Яким має бути сніданок та обід?

Калорійність сніданку повинна становити 25% від добової норми калорій, і цей прийом їжі має бути повноцінним, у ньому мають бути присутніми і білки, і жири, і вуглеводи.

Сніданок має обов'язково містити білкові страви. Це може бути білковий омлет, молочні чи сирні продукти, м'ясо. Крім того, дуже важливо їсти фрукти або овочі для того, щоб дотриматися норми клітковини в раціоні в розмірі 20 г. Цей компонент необхідний, тому що він підтримує всі основні процеси в нашому організмі. За сніданком також можна випити чашку кави чи чаю.Другий сніданок – це один овоч чи фрукт.

Щодо обіду, то його рекомендується починати з салату, щоб порушити шлункову секрецію. Потім йде перша страва - суп, який може бути або м'ясним, або вегетаріанським. У другій страві обов'язково має бути білок, наприклад 50-75 г м'яса і гарнір, краще овочевий.У час, що залишився до вечері, теж найкраще перекусити овочами або фруктами.

3. Що приготувати на вечерю? Коли вечеряти?

«Найчастіше питання, яке зазвичай ставлять лікареві: коли вечеряти? У такій ситуації будь-який лікар спочатку запитає: скільки ви лягаєте спати, тому що вечеряти треба за 3-4 години до сну. У такому разі всі продукти вже встигнуть переробитись, і почнуть витрачатися вуглеводи, рівень інсуліну в крові знизиться і переступить через критичну межу. В результаті всю ніч розпад жиру переважатиме над його синтезом, і людина почне худнути», - розповіла дієтолог.

На вечерю, як і на сніданок, повинно припадати 20% від добової калорійності, при цьому в їжу не потрібно вживати багато вуглеводів. Знову обов'язково має бути білкова страва: м'ясо, сир і т.д. Краще, якщо на гарнір будуть овочі, але це може бути крупа.

Такий дробовий тип харчування корисний як для здорових людей, так і для тих, хто має якісь захворювання, він допомагає організму залишатися здоровим.

4. А чи можна десерт?

Не можна собі повністю відмовляти у улюбленому продукті. Коли ми даємо рекомендації, ми можемо говорити про повне вилучення продукту з раціону лише тоді, коли він завдає незаперечної шкоди. Наприклад, білокачанна капуста протипоказана при виразках. В решті випадків ми просто говоримо про необхідність обмежити вживання чогось.

Виноград, містить багато вуглеводів, що легко засвоюються, в ньому багато цукру і калорій, і, купивши кілограм, треба з'їдати його не відразу, а порційно. При цьому немає потреби зовсім відмовлятися від цих фруктів.

Якщо ми скажемо щось виключити, то через нашу психологію, людині, навпаки, весь час хотітиметься саме цього продукту. Тому так робити не потрібно, тим більше, що від їжі людина має отримувати задоволення.

5. А скільки води пити?

Дуже важлива складова правильного харчування – це питний режим. Лікар нагадує, що здорова людина за нормальних умов повинна вживати на день близько півтора літра питної води. Що стосується іншої рідини, в яку входить суп, вода з продуктів харчування, наприклад огірків, то її об'єм не повинен перевищувати 2,5-2,7 л щодня.

Не змушуйте себе пити воду, коли цього не хочеться, і, навпаки, у жодному разі не відмовляти собі у воді, коли організм її потребує. Потрібно прислухатися до себе: організм обов'язково нагадає, що потрібна додаткова вода.

Пам’ятайте, що здоров’я – це найцінніший дар !

Для запису до лікаря на консультацію звертайтеся за номерами:
(0352) 52 52 52, (068) 752 52 52.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW