На що здатна харчова сода: 5 неочевидних побутових лайфхаків



Для того, щоб вирішувати найрізноманітніші побутові питання, вправні господині вдаються до хитрощів. І часто в пригоді їм стають не дорогі магазинні засоби, а ті, які є вдома у кожного.

Так, наприклад, звичайну харчову соду вже давно перестали використовувати тільки в якості складника для пухкої випічки, та активно застосовують для прибирання і інших побутових сфер.

Далі ми розкажемо про 4 застосування харчової соди у домашніх умовах, які ви, можливо, вже давно впроваджуєте, або які стануть для вас невеличким відкриттям.

Блискучі поверхні

За допомогою соди можна з легкістю очистити різноманітні поверхні від бруду. Це чудова альтернатива багатьом хімічним засобам, від яких може бути алергічна реакція. До прикладу, сода чудово справляється із миттям посуду. холодильника, кухонної плити та дека, ба навіть, мікрохвильовки. Засіб ідеально підходить для усунення накипу в чайнику та може очистити сантехніку від вапняного нальоту.

Жодних неприємних запахів

Засіб чудово справляється не лише із забрудненнями, а й з неприємними запахами. Виявляється, що цей диво-продукт допоможе усунути неприємний запах риби на поверхнях, позбутися від застарілого запаху поту на одязі, та навіть нейтралізувати сморід у холодильнику.

Тверде м'ясо стане м'яким та ніжним

Не варто забувати і про кулінарні ефекти, якими володіє сода. Виявляється, що з її допомогою можна з легкістю розм'якшити жорстку свинину або яловичину. Окрім того, сода може стати в нагоді тим, хто полюбляє куштувати дичину. Ба більше, харчова сода не лише зробить м'ясо м'яким та ніжним, а й прибере своєрідний запах, який має дичина. Для цього потрібно соду розвести у воді із розрахунку, що на один літр рідини потрібна одна чайна ложка соди. Звичайне м'ясо в такому розчині можна вимочувати 20-30 хвилин. А от для дичини знадобиться більше часу – близько 2-х годин.

Варені яйця почистяться за секунди

Не тільки сіль, але й сода допомагає полегшити процес чищення варених яєць. Для цього просто додайте у воду під час варіння яєць одну чайну ложку соди. Сода підвищить лужність води, після чого навіть дуже свіжі яйця почистяться за лічені секунди. Яєчна шкаралупа більше не буде відходити разом з білком.

Харчова сода творить чудеса на городі

Продукт може боротися із шкідниками, а також з різноманітними хворобами рослин. Якщо вашим рослинам докучають мурахи, гусінь, тля чи довгоносики, застосуйте проти них содовий розчин. Просто полийте рідиною проблемні ділянки і забудьте про набридливих шкідників. Для цього потрібно у 10 літрах води розчинити 4 столові ложки соди. Також за допомогою соди можна розкислити ґрунт. Просто додавайте дрібку соди у кожну лунку під час посадки рослин.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW