Чернігівська ТЕЦ: міськрада хоче звіту, «Технова» каже про закінчення оренди



У вівторок, 2 травня, відбулася 31-а, позачергова, сесія Чернігівської міськради VIIIскликання.

Нагадаємо, зібрати депутатів на сесію запропонувала головиня фракції «Європейська солідарність» у міськраді Марина Рейко, яка зібрала підписи 14 депутатів, після чого в.о. мера Чернігова Олександр Ломако оголосив про скликання народних обранців на позачергове засідання.

-Ми не проводили сесію у квітні, тому що в нас не було нагальних питань, а сесія збирається раз у квартал, - так Олександр Ломако пояснив, чому востаннє депутати збиралися на сесію ще у березні.

5 питань з 18, що мала розглянути сесія, стосувалися звітів різноманітних підприємств та організацій: директорів другої лікарні, КП «Чернігівводоканал», в.о. гендиректора фірми «Технова», начальника управління освіти та інформування депутатів керівником Чернігівської окружної прокуратури.

Але, як з’ясувалося, звіти мали розглянути не у цей же день, а на наступному засіданні (одразу перед депутатами відзвітував лише начальник управління освіти Василь Білогура). Тепер, після прийняття народними обранцями рішень, відповідно до законодавства, у чиновників та підприємців є, щонайменше, 20 днів на підготовку звітів – їх мають розглянути на наступній сесії міської ради.

Але, з великою долею ймовірності, готуватися до звітування перед депутатами чиновники та директори будуть ще довше:

-У травні сесія вже відбулася. Звіти будуть на наступній сесії. Коли вона буде – ми будемо визначатися, - зазначив Олександр Ломако.

На зауваження депутатки Рейко: «Коли вашій партії потрібно було проводити по три сесії на місяць, ви проводили…» (вочевидь, Марина Рейко мала на увазі проведення позачергової сесії у грудні, що була присвячена зверненню до президента України, - прим.). - пан Ломако відповів наступне:

-Звичайно. Коли місту потрібно проводити сесії – будемо проводити й про три, й по чотири, - сказав в.о. мера міста.

«Нічийна» ТЕЦ

Засідання міської ради 2 травня

Не дивлячись на те, що опалювальний сезон нещодавно завершився, саме потенційний звіт в.о. гендиректора фірми «Технова» виглядає найбільш цікавим.

Нагадаємо, саме ця фірма орендує наразі чернігівську ТЕЦ (абоненти якої ще у квітні залишилися без гарячої води). При цьому «Технова» неодноразово заявляла про бажання достроково припинити оренду ТЕЦ, а міська влада казала про багатомільйонні борги «Технови» за газ, які, якщо міськрада забере у підприємства ТЕЦ, «відійдуть» у спадок місту.

Відповідно до прийнятого депутатами 2 травня рішення «Про звіт в.о. Генерального директора ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» Дмитра Аркатова», припинення оренди ТЕЦ «Техновою» має відбутися 20 серпня 2023-го року.

Але у своїх соцмережах «Технова» розповсюдила заяву, відповідно до якої підприємці вважають, що оренда ТЕЦ з боку «Технови» вже припинена: з 31 березня 2023-го року:

-ТОВ фірма «ТЕХНОВА», зі свого боку, виконала всі свої зобов’язання Угоди та вважає, що Договір оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» («ЄМК» розшифровується як «єдиний майновий комплекс», - прим.) припинений з 31.03.2023 року. Як вже повідомлялося раніше, з цього приводу ТОВ фірма «ТЕХНОВА» 24.04.2023 звернулось до суду з Позовною заявою «Про визнання договору припиненим та зобов’язання вчинити дії» (№910/6327/23). Як відомо, на сьогодні ТОВ фірма «ТЕХНОВА» припинило генерацію теплової та електричної енергії, так як немає права на використання обладнання ЄМК «Чернігівська ТЕЦ». Відтак, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» лише забезпечує його зберігання. З 03 квітня 2023 року ТОВ фірма «ТЕХНОВА» постійно звертається до міста щодо прийняття ЄМК з оренди до Фонду комунального майна Чернігівської міської ради за актом для можливості його передачі новому балансоутримувачу. Вкотре наголошуємо, що ТОВ фірма «ТЕХНОВА» постійно відкрита та інформує місто про необхідність передачі ЄМК задля уникнення можливості зриву наступного опалювального сезону у місті, - йдеться у заяві.

Тож, схоже, розбиратися хто має відповідати за ТЕЦ, та кому відійдуть борги, чиновники, депутати та підприємці будуть ще довго. Головне – встигнути до наступного опалювального сезону.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW