Маріупольці долучились до опитування щодо проблем, з якими стикаються переселенці у Хмельницькому



Майже 40% переселенців, які проживають у Хмельницькому ще не вирішили, чи залишаються у місті, або повернуться додому після закінчення війни.

Про це свідчать результати опитування серед молоді ВПО, що проживає зараз на Хмельниччині. Опитування проводили мариупольска ГО “Заходи” та "Ukrainian Patriots" 

"Ми опитали 600 респондентів у віці від 14 до 35+ з числа ВПО з Хмельницького та області. Вважаємо, що місцевій владі варто звернути увагу на дані дослідження і задуматись, адже це велика кількість молодих людей, яка б могла залишитись в місті і сприяти його розвитку, наповнювати бюджет та відкривати нові бізнеси. Тому в інтересах влади розробити відповідні кроки та програми підтримки, щоб зацікавити молодь залишатись у Хмельницькому і будувати тут своє майбутнє", - кажуть представиники маріупольської громадської організації "Заходи".

27 квітня  результати роботи були представлені на відкритому круглому столі: “Reserch молоді-ВПО Хмельниччини”. 

Основні проблеми, з якими стикаються ВПО:

  • Для ВПО дуже гостро стоїть питання житла, його наявність та орендна плата. Таку відповідь дало 28,9% респондентів.

  • 23% ВПО, що мають бажання покинути Хмельницький, мріють повернутись додому. При цьому 38,4% ще вагаються і не встигли вирішити це питання.

  • Молодь хоче розвиватись, але потребує більшої підтримки, так вважають 43,6% опитаних.

  • Одна з найважливіших проблем для ВПО - недостаток спілкування. Так відповіли 23,2%.

  • Також серед потреб відмічалось недостаток дозвілля, а саме "прогулянки на природі" - 15,1%. Вдома всі знали де є знайома галявина в найближчому лісі, звична водойма, улюблений парк, тощо. На новому місці люди позбавлені цієї інформації.

  • Наступна проблема: “не вистачає гуртків для дітей та важко влаштувати дітей в садочки/школи” - 13,1%.

  • “Не вистачає розважальних заходів (13,6%) та ТРЦ (4,3%)”. По даним опитування багато переселенців приїхали з великих міст, де заходів та ТРЦ було значно більше, ніж у Хмельницькому.

  • 5% опитаних не вистачає психологічних тренінгів. Очевидно, що люди досі потребують психологічної підтримки.

  • Серед речей, що турбують ВПО в самому Хмельницькому було відзначено проблеми з транспортом та недостатню кількість смітників.

“За підсумком заходу та дискусії можу зробити висновок, що опитувальник справді актуальний та дає важливу інформацію для влади та ГО. Після початку повномасштабного вторгнення пройшов рік і пріоритети ВПО змінилися. Тому вважаю, що потрібно продовжувати моніторити ситуацію, щоб успішно інтегрувати переселенців в нові громади.” - каже Галина Семеніхіна, операційна менеджерка ГО “Заходи”

З повними результатами опитування можна ознайомитись за посиланням:https://cutt.ly/B5FPGgR



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW