Що почитати. «На добраніч, Джун» Сара Джіо: книга, яка змушує вірити в дива



Продовжуємо знайомити з книжковими новинками. Сьогодні співробітниця бібліотеки ім. М.М. Коцюбинського та письменниця Олена Терещенко радить книгу «На добраніч, Джун» Сара Джіо.

Сара Джіо. На добраніч, Джун. – Харків: Віват, 2022

Джун Андерсен тридцять п’ять років, вона віце президентка великого банку, і все її життя повністю присвячене роботі, адже гальмувати не можна ані на секунду. Часу на відпустку і навіть на короткий перепочинок зовсім немає. «Допитливе дівчатко з білявими кісками й носом, вічно встромленим у книжку, виросло у тітку, що не має часу на близьких, а на книжки й поготів». Підйом о п’ятій, а потім напружений робочий день допізна.

Однак організм Джун уже не витримує таких шалених навантажень і починає давати збої. Попри серйозні проблеми зі здоров’ям Джун відмовляється лягати в лікарню.

Але зробити паузу таки доведеться. Джун отримує листа, де повідомляється про смерть її двоюрідної бабусі Рубі, з якою вона була дуже близька. Джун вирушає до Сіетла, аби вступити у володіння крамницею дитячих книжок «Синя пташка», що належала бабусі.

Повернення в місто свого дитинства змушує Джун переглянути життєві пріоритети. Життя тут тече неспішно, є час на кавування в затишному кріслі, на читання книжок, на просте живе спілкування з людьми.

Джун усе ще намагається опиратися обставинам. Адже втримати майже збиткову крамницю на плаву важко. Тож єдиний вихід, який підказує її бізнесова хватка – продати крамницю і віддати ділянку під забудову. Ну і що, що вона відкрита ще 1946 році? Бізнес є бізнес, тут немає місця сентиментальності.

Але потрапивши в будинок, де пройшло її дитинство, Джун починає заново відкривати для себе те, про що довгі роки побудови кар’єри намагалася забути. Повертає спогади й намагається розгадати сімейні таємниці. Чи варта стара книгарня того, щоб її врятувати, і чи зможе Джун врятувати саму себе?

Надзвичайно атмосферна й світла книга, яка змушує вірити в дива. Зупинитися і озирнутися навколо, аби зрозуміти, що є справжнім життям, а що лише його імітацією.

Сара Джіо – американська письменниця й журналістка. Її книги перекладені 25 мовами і стали бестселерами за версіями The New York Times та USA Today.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW