"17 000 доларів за квартиру": в одному з міст України масово продають помешкання із "сюрпризом"



У Києві масово продають дешеве житло. Квартири у столиці доступні за мінімальними цінами – від 17 тисяч доларів. Експерти ринку нерухомості розповіли про можливі проблеми при купівлі таких об'єктів.о

Як інформує "biz.today.ua", охочі заощадити на покупці квартир можуть сильно пошкодувати про це. У Києві з'явились оголошення про продаж квартир вартістю близько 20 тисяч доларів.

Двоповерхові апартаменти у передмісті доступні по 40 тисяч доларів. Проте поспішати з придбанням такого житла не варто.

Аналітики попередив українців, що дешеве житло може виявитися з неприємними "сюрпризами". Так, будівництво могло вестися з порушеннями, тому що будинок не введено в експлуатацію, у ньому не буде підключено комунікації.

Як уникнути проблем при покупці квартир

У столиці та Київській області незаконно зведено десятки багатоповерхівок. Їх збудували на землі, яка призначена для ведення сільськогосподарської діяльності. У таких будинках порушено будівельні нормативи та можуть виявитися зайві поверхи.

Сотні таких будівель продаються за заниженими цінами. Наприклад, на вулиці Ракетна,24 смарт-квартиру з ремонтом пропонують купити за 17,9 тисячі доларів. Будинок не введений в експлуатацію, хоча збудований кілька років тому. Таким чином, законно оформити право власності на житло не вдасться. Мешканці платитимуть за електрику за комерційним тарифом – близько 6 грн/кВт.

У Київській області у ЖК iHome двоповерхову квартиру пропонують за 40 тисяч доларів за мінімальної ринкової вартості у 80 тисяч доларів. Причина аналогічна – неможливість введення будинку в експлуатацію. Також є проблеми з електроенергією, водопостачанням, немає благоустрою. Офіційно житло перебуває на етапі будівництва, але власники заселяються без законного права власності та роблять ремонт.

Фахівці порадили заздалегідь цікавитися ринковою вартістю нерухомості у певному районі і самим забудовником, щоб не потрапити в халепу. Якщо якісь його об'єкти були проблемними, то ризик придбати аналогічне житло зберігається.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW