Яєчня без олії: чи можна приготувати популярну страву в такий спосіб



Яйця - продукт поживний і корисний. З них готують як самостійні страви, так і використовують для приготування складніших комплексних страв.

Під час використання яєць не варто забувати, що за очевидної користі цього продукту він має і недолік - містить холестерин.

Дієтологи рекомендують обмежити вживання цього продукту до 4 штук на тиждень.

Чи обов'язково використовувати олію під час смаження яєць або все-таки можна обійтися без неї? Досвідчені кулінари наполягають на тому, що яйця без олії приготувати цілком можливо. Існує два способи.

Яєчня на антипригарній сковороді

При приготуванні яєчні цим способом потрібно використовувати керамічну або тефлонову сковороду. Її необхідно розігріти трохи менше, ніж при приготуванні звичайним способом, потім посмажити яйця до напівготовності й накрити сковороду кришкою. Пара, що утвориться, не дасть яєчні прилипнути до дна сковороди.

Яєчня в мікрохвильовій печі

Для приготування знадобиться неглибока чашка або миска з широким дном. Яйця помітити в тару, додати сіль і поставити в мікрохвильовку на 40 секунд за середньої потужності. Іноді може знадобитися трохи більше часу - 50 секунд або хвилина.

Якщо ви не готові зовсім відмовитися від олії, можна використати економічну альтернативу - масляний спрей. Також можна приготувати яйця більш здоровими, ніж обсмажування, способами - наприклад, відварити або приготувати яйця-пашот.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW