За незаконний видобуток піску в національному парку судитимуть мешканця Кам’янеччини



Правопорушення зафіксували у липні минулого року. 30-річний житель Кам’янеччини незаконно видобував пісок на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Тепер він постане перед судом.

За матеріалами слідства, не маючи жодних законних підстав та документів, чоловік видобував пісок на території НПП «Подільські Товтри» неподалік села Гораївка.

Потім за допомогою спецтехніки та двох помічників, які не підозрювали про злочинні наміри чоловіка, вивіз пісок з метою продажу.

“Зловмиснику вдалось видобути майже 300 кубічних метрів піску, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму близько 320 000 грн”, – повідомили у прокуратурі.

В установі додали, що частину піску він продав мешканцю селища Стара Ушиця.

Прокурорами до суду направлено обвинувальний акт стосовно 30-річного жителя Кам’янеччини за фактом незаконного видобування корисних копалин у великому розмірі, вчиненого на території природно-заповідного фонду, та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 240 КК України).

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW