Забрали землю і заборнили. У Броварах, Чернівцях та на Житомирщині сьогодні вирішували долю УПЦ МП



Сьогодні у деяких облстях вирішували долю УПЦ МП. Серед них Житомирська, Чернівецька та Київська

Житомир

Житомирська обласна рада заборонила діяльність Української православної церкви московського патріархату на території області.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Відповідне рішення прийняли на сесії депутати облради.

«Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою (зареєстрована як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області», – йдеться у рішенні.

Окрім того, облрада ухвалила звернення до Верховної Ради щодо розгляду та якнайшвидшого ухвалення законопроєкту від 19 січня 2023 року №8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» та від 23 листопада 2022 року №8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій».

Також депутати Житомирської обласної ради скасували рішення, ухвалене у 2017 році, щодо передачі земельної ділянки жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері Української православної церкви московського патріархату.

Про це на брифінгу за підсумками сесії розповів заступник голови Житомирської облради Володимир Ширма.

«Ми відмінили рішення, яке було прийняте у 2017 році. Це стосується релігійної громади в Чоповичах. Ми проголосували за відміну цього рішення, тому що воно до кінця не було реалізоване. Обласна рада, відповідно до роз’яснень Конституційного суду, має право його відмінити», – сказав Ширма.

За його словами, тепер земельна ділянка, яку передали монастирю, перебуватиме у комунальній власності.

Як повідомляв Укрінформ, депутати Житомирської міської ради проголосували на сесії за звернення до Верховної Ради щодо заборони УПЦ МП.

Чернівці

Забрали землю і заборнили. У Броварах, Чернівцях та на Житомирщині сьогодні вирішували долю УПЦ МП, фото-1

У Чернівцях депутати міської ради проголосували за те, щоб позбавити УПЦ МП права користування землею, - передає сайт міста Чернівці 0372.

Сьогодні відбулася сесія міської ради Чернівців, на якій розглянули проєкт рішення "Про припинення права оренди майна Чернівецької територіальної громади". Йдеться про 22 земельних ділянки. "За" проголосували 28 депутатів, отже, рішення прийнято. А це означає, що УПЦ МП позбавлена права орендувати землю Чернівецької громади.

Про намір припинити права УПЦ МП на користування землею через рішення сесії міськради повідомив 12 квітня міський голова Роман Клічук.

Бровари

У Броварах забрали землю у церков УПЦ МП. Броварська міськрада прийняла рішення про припинення договорів на користування землею для церков УПЦ МП.

Про це повідомив заступник голови у Броварської райдержадміністрації Олексій Дорошенко у Facebook

"Броварська міська рада прийняла рішення щодо припинення договорів постійного користування земельними ділянками для церков УПЦ МП. Йдеться про 4 земельних ділянки на яких розташовано 5 храмів", - повідомив Дорошенко.

Чиновник розповів, що на початок широкомасштабної російської агресії в лютому минулого року до ПЦУ належало лише 4 храми в Броварській громаді, яка складається з Броварів та сіл Требухів та Княжичі. А інші 11 парафій мали підпорядкування УПЦ МП.

Але за рік, за його словами, все суттєво змінилося: в УПЦ залишилося лише 5 храмів, а громади ПЦУ володіють вже 10-ма. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW