Ще одна європейська країна вирішила поконкурувати з Польщею за українських робітників: які умови та зарплатню пропонують



Після початку повномасштабного вторгнення країни Європи прихистили величезну кількість українських громадян. Більша частина біженців знайшла там роботу та скоротила дефіцит кадрів у країнах ЄС. Одна з держав, яку все частіше почали обирати громадяни нашої держави для життя, - це Румунія.

Яку роботу пропонують українцям у Румунії

Румунія намагається вже зараз конкурувати з Польщею за українських робітників, однак, звісно, поки не може пропонувати такий же рівень заробітної плати. Та все ж, українські громадяни можуть доволі непогано заробляти в цій сусідній нам країні.

Так наприклад, працівникам, які мають конкретні навики, наприклад швеям, кухарям, пропонують зарплатню в районі 32-36 тисяч гривень.

Як зазначають на порталі EWL, швеями навіть готові брати працювати тих, хто раніше виконував роботи лише на дому.

Також у Румунії надзвичайний дефіцит кадрів серед механіків та електриків. Українських документів, які підтверджують кваліфікацію, буде достатньо для працевлаштування там. Такі фахівці можуть заробляти близько 40 тисяч гривень на місяць.

Зазначається, що Румунія дуже сподівається скоротити дефіцит кадрів на своєму ринкові праці за рахунок українських біженців

Однак українці обирають Румунією, здебільшого, лише як транзитний варіант, адже, за даними Міністерства праці Румунії, з 3,5 мільйонів громадян України, які виїхали туди, залишилось всього 100 тисяч осіб.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW