Bloomberg допускає якою була справжня ціль розмови Сі Цзіньпіна із Зеленським



Що саме Сі запропонував Зеленському

Офіційний Київ стверджує, що майже годинна розмова була "важливим діалогом". Окрім того, наголошується, що президент Китаю озвучив свою пропозицію щодо закінчення війни. Сі Цзіньпін заявив Володимиру Зеленському, що єдиний спосіб досягти миру для України – це переговори з Росією. Ці переговори підкреслюють зусилля Пекіна позиціонувати себе як нейтрального посередника, оскільки війна, яку веде президент Росії Володимир Путін, триває вже понад рік. Журналісти також звертають увагу на те, що пропозиція китайського лідера щодо припинення вогню з боку української армії закріпило б перемогу Росії, тоді як ЗСУ активно готується до майбутнього контрнаступу.

Значення розмови Сі Цзіньпіна

На переконання редакції ЗМІ, цілком можливо, що своєю неочікуваною розмовою із Зеленським Сі намагається врятувати репутацію офіційного Пекіна після того, як минулого тижня китайський дипломат публічно поставив під сумнів незалежність України та інших пострадянських держав. Навіть попри те, що Китай намагається загасити пожежу, яку ці коментарі викликали у більшій частині Європи, ці зауваження зашкодили зусиллям Сі зобразити Китай нейтральною стороною, яка допомагає закінчити війну.

Що відомо про деталі розмови Зеленського та Сі Цзіньпіна

За словами українського лідера, під час розмови з китайським колегою вони обговорили шляхи зміцнення українсько-китайського партнерства. Володимир Зеленський звернув увагу на те, що до повномасштабної фази війни Росії Китай займав важливе місце серед торгівельних партнерів України. Ба більше, президенти України та КНР обмінялися думками щодо "мирного плану" Пекіна та української "формули миру". 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW