Терористи "днр" засудили захисника Маріуполя до 22 років ув'язнення в колонії суворого режиму



Підконтрольний Росії «верховний суд» так званої «днр» засудив до 22 років ув'язнення в колонії суворого режиму військовослужбовця 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Андрія Петренка. Його визнали винним нібито у вбивстві мирного мешканця під час боїв за Маріуполь в березні минулого року. 

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, за даними нібито розслідування російського слідчого комітету, український військовий застрелив жителя Маріуполя зі снайперської гвинтівки. Окупанти стверджують, що український військовослужбовець «визнав свою провину».

Фото Дмитра Лубінця/Telegram

Андрія Петренка звинуватили за російським законодавством у «вбивстві з політичних та ідеологічних мотивів та жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні заборонених засобів та методів у збройному конфлікті» (ч. 2 ст. 105 та ч. 1 ст. 356 КК РФ). 

"Фейковий «судовий процес» над військовослужбовцем Збройних сил України на тимчасово окупованій території Донецької області – незаконний й не матиме жодних юридичних наслідків", - наголосив український омбудсман.

Дмитро Лубінець зазначив, що ухвалені так званими «судами» «ДНР/ЛНР» «вироки» є грубим порушенням Третьої Женевської конвенції в частині права полонених на справедливий суд та недопущення катування, їх можна вважати воєнним злочином. 

"Донецька і Луганська області є частиною України в міжнародно визнаних кордонах, на них розповсюджується юрисдикція українських судів. Лише вони мають право здійснювати правосуддя на цій території. Закликаю міжнародну спільноту засудити судилище над Андрієм Петренком та вимагати від РФ негайного його звільнення, а також інших громадян України, незаконно ув’язнених на тимчасово окупованих територіях та в Росії", - заявив Лубінець.

Читайте також: В росії знову розповсюджують фейки про звірства "азовців" у Маріуполі, - ЦПД



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW