Україна буде почесним гостем Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві цього року



Україна буде почесним гостем Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві цього року, фото-1

З 25 по 28 травня десятки українських видавництв та авторів візьмуть участь у ярмарку. Про це повідомили польські та українські організатори.

Згідно з коментарем директорки Українського інституту книги Олександри Коваль, Україна вже бере участь у декількох важливих ярмарках книг за кордоном, але вперше її запрошено як почесного гостя. "Це дуже велика відповідальність і дуже важлива честь", - підкреслила Коваль.

Українські видавці матимуть на ярмарку стенд площею 200 квадратних метрів, а до участі у форумі зголосилися 43 українських видавництва, що є дуже значним представництвом української літератури за кордоном. Коваль повідомила, що завдяки допомозі посольства України в РП, доставка цих книг на виставку вже розпочалася.

Крім українського стенду, на ярмарку буде велика програма українських заходів, яку реалізується спільно з Польським інститутом книги. Організатор форуму - польська фундація "Історія та культура" - знайшла кошти, завдяки чому стала можливою участь України в цьому ярмарку.

Посол України в Польщі Василь Зварич підкреслив, що участь в книжковому ярмарку є дуже престижною для України, і завдяки цьому багато видавництв зможуть показати свою продукцію.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW