Чернігівські лікарі розповіли про стан дівчинки, яку забрали від найстаршої матері України



12-річна Анна-Марія, яку напередодні рішенням виконкому відібрали у найстаршої матері України Валентини Підвербної, наразі перебуває у Чернігівській обласній дитячій лікарні.

Про стан дитини розповіла гендиректорка закладу Тетяна Лебедєва, пише «Суспільне Чернігів».

За її словами, дитину доставили до лікарні без особливих скарг на стан здоров’я та зараз проводять плановий медичний огляд. Відучора, 25 квітня, з дівчинкою працює психолог.

– Безумовно її оглянуть всі спеціалісти. Це буде не тільки педіатричний огляд, а також спеціалізований — кардіологи, ендокринологи, обов’язково офтальмолог. ЛОР також. Медичний директор наразі складає план обстеження, щоб мати повну картину розуміння про стан її здоров’я.

Сама дівчинка ні нащо не скаржиться та поводиться, як звичайна дитина 12-ти років, каже Тетяна Лебедєва.

Скільки дитина перебуватиме у лікарні, наразі невідомо, додала лікарка.

– Ми маємо її обстежити й дати висновок про медичний огляд. Вона у нас буде до тих пір, поки буде існувати потреба в її медичному обстеженні. Якщо ми виявимо якесь захворювання, то будемо приступати до його лікування.

Щодо матері, Валентини Підвербної, то вона навідувалась до лікарні 25 квітня, каже Тетяна Лебедєва.

– Однак чи бачилася вона з дівчинкою, я не впевнена. У нас є певні карантинні обмеження. Питання стосовно відвідування матері ще не вирішено. Це ми будемо вирішувати спільно зі службою в справах дітей. Прямої заборони щодо відвідування матір’ю нема.

Нагадаємо, 25 квітня виконком Чернігівської міськради ухвалив рішення негайно відібрати дитину у найстаршої матері України Валентини Підвербної. Це пов’язано із загрозою для життя дівчинки, про це на засіданні виконкому повідомив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако. Причиною такого рішення став допис у соцмережах від нібито доньки Валентини Підвербної Анни-Марії, де йдеться, що її мати знущається з дівчинки фізично та психологічно. Зокрема, б’є, дряпає, кричить, нецензурно лається, цькує та забороняє митися. На це відреагували співробітники ювенальної поліції та забрали дитину до лікарні.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW