У США представили проєкт резолюції "Перемога України"



У США представили проєкт резолюції "Перемога України", фото-1

25 квітня члени Конгресу США презентували проект резолюції "Перемога України". Авторами документа стали республіканець Джо Вілсон та демократ Стів Коен.

Презентація відбулася на Капітолійському пагорбі за участю конгресвумен-демократки Марсі Каптур, 3-го президента України Віктора Ющенка з дружиною Катериною, а також учасників "Українського саміту дій".

У резолюції зазначається, що перемогою України є повне повернення під контроль Києва території України в межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року. США мають на меті забезпечення суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів, досягнення справедливості та відшкодування втрат України.

Резолюція закликає до сприяння відбудові України та її інтеграції в євроатлантичні інституції, зокрема в НАТО, відповідно до політики США, визначеної в 2008 році.

Посол України в США Оксана Маркарова додала, що у проекті резолюції наголошується на необхідності співпраці США з їх союзниками та партнерами для гарантування виплати Росією репарацій Україні, допомоги світової спільноти у відновленні України, притягнення керівництва Росії до відповідальності за загарбницьку війну та відновлення справедливості для жертв злочинів, скоєних Росією під час її вторгнення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW