У мерії Запоріжжя повідомили, що не можуть впливати на діяльність керуючих компаній



Посадовці з управління ЖКГ Запорізької міськради повідомили, що вони жодним чином не можуть впливати на діяльність керуючих компаній, яких обрали згідно конкурсу на обслуговування багатоповерхівок.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, передає 061.

Один з депутатів Олександр Онищенко повідомив, що до нього звертається велика кількість запоріжців зі скаргами на незадовільну роботу однієї з керуючих компаній.

«Законодавством нам не надано таких повноважень, аби впливати на роботу керуючих компаній. Якщо вони не виконують покладених договором зобов’язань, то відповідальність може бути цивільно-правова», - повідомив заступник директора департаменту ЖКГ Роман Кузьмук.

Депутат та правозахисник Дмитро Гладкий зазначив, що зона відповідальності міської ради, як органу місцевого самоврядування – весь простір між приватною власністю.

«У нас було дуже багато звернень стосовно тих будинків, в яких є культурна спадщина. Ми звернулися до Міністерства культури за роз’ясненням стосовного того, з ким саме мають бути підписані договори охорони культурної спадщини, якщо в будинку створено ОСББ. В Міністерстві нам пояснили, що вони не є власниками і вони не повноважені підписувати такі договори. При цьому законодавець зазначив, що це вже не комунальна власність, бо там визначені співвласники багатоквартирного будинку, але ніяких механізмів нам не надали», - прокоментував заступник міського голови Роман Таран.

Депутати також зазначили про те, що раніше існувала програма софінансування ОСББ, де певний відсоток ремонтних робіт фінансування за рахунок коштів місцевого бюджету. Тепер ця програма закрита через брак коштів.

«У нас є три форми власності – державна, комунальна та приватна. Є і приватні будинки, але ж коли там тече дах, стеля чи ще щось ми ж не звертаємось громадою – давайте в приватному секторі комусь щось лагодити. Коли ми ремонтуємо одній особі чи групі осіб за наші загальні бюджетні кошти стелю, то ми забираємо у когось іншого парк, лікарню, школу та таке інше. Потрібно визначатись з відповідальністю за своє власне майно», - зазначив Дмитро Гладкий.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі депутати збільшили фінансування Програми відбудови житлового фонду на 350 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW