СБУ повідомила про підозру керівнику окупаційної адміністрації Мангушського району



Слідчі СБУ повідомили про підозру організованій групі колаборантів. Троє мешканців Донеччини погодились обійняти  керівні посади у так званій «администрации Першотравневого района Донецкой народной республики».

Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

"У березні 2022 року агресори тимчасово окупували територію Мангушської селищної територіальної громади Донецької області. Вони відразу почали формувати фейкові органи влади з лояльних агресору громадян. На одну з посад загарбники підібрали  місцевого мешканця, який активно підтримував входження тимчасово окупованих територій України до рф. Він був призначений  так званим «главой администрации Першотравневого района Донецкой народной республики»", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, на новій посаді колаборант відразу почав підшукувати однодумців. Крім вірності рф, кандидати до організованої групи повинні були мати управлінські здібності, досвід ведення діловодства, мати авторитет у місцевих жителів та навички комунікації з ними.

Зловмисник підібрав двох спільниць, одна з них стала його заступником, інша - обійняла посаду «управляющей делами администрации Першотравневого района Донецкой народной республики». 

"Крім виконання «функціональних обов’язків», учасники групи  у всьому намагалися догодити окупантам. Зокрема, готували проведення псевдореферендуму та приєднання тимчасово окупованої території до складу рф. Активно агітували на публічних заходах місцеве населення підтримати агресора, розміщували проросійський контент через створений телеграм-канал. Вони також підшукували кандидатів на інші посади в окупаційних органах", - зазначили в СБУ.

Всі їх злочинні дії задокументовані слідчими Служби безпеки України. 

Наразі двом фігурантіам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, третій ч. 5 ст. 111-1 ККУ. 

Вони обвинувачуються у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у складі організованої групи

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Донецька обласна прокуратура.

Читайте більше про колаборантів та зрадників в нашій спецтемі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW