Друга Чечня. Навіщо насправді окупанти активно відбудовують Маріуполь



У Росії почали підозрювати, що одна з цілей окупації частини України – це класичне розкрадання бюджетних коштів. У 20203 році в рф заплановано з державного бюджету більше 400 млрд рублів на дотації нових окупованих територій. Більша части цих грошей осяде у кишенях кремлівських окупантів.

Про це у своєму Телеграм-каналі пише український політик та екс-депутат Верховної Ради Борислав Береза

"Нові території – це друга Чечня. У плані бюджетних видатків. Як випливає з даних системи "Електронний бюджет", лише цього року утримання ЛДНР, Запоріжжя та Херсонщини вимагатиме з скарбниці дотацій мінімум на 410,7 млрд рублів. Дотації становитимуть майже 90% від загальних доходів звільнених територій. Це більше ніж в Інгушетії (82%), Чечні (близько 80%) та Тиві (близько 79%)", - пише Береза.

За його словами, більшість перерахованих коштів піде на соціальні виплати, зарплату та підтримку населення. 

"Частину грошей спрямують на відновлення ЖКГ, але всі розуміють, що гроші осядуть у кремлівських кишенях. Стара історія на новий лад. Врятувати Росію від нової схеми розпилу бюджету може бути лише контрнаступ України та повернення контролю за територіями. І це добрий варіант", - зазначив український політик. 

Зазначимо, що наразі росіяни із усіх окупованих українських міст активно відбудовують лише Маріуполь. Для порівняння, наприкінці 2022 року слідком росії заявив, що «на відновлення міст "ДНР" та "ЛНР" потрібно 223 мільярди рублів, при тому тільки на Маріуполь – 176 млрд. рублів

«Якщо будують, все-таки росія планує залишатися тут надовго…» - думають люди. Насправді, для окупантів перш за все це велика можливість розкрадання коштів.

Будівництво, яке росія проводить на зруйнованих нею територіях, переслідує єдину ціль – розкрадання російських бюджетних грошей. Зараз Маріуполь заполонили будівельники із росіі та стран Середньої Азії. Їхні зарплати у десятки разів вища ніж у місцевих. 

Розкрадання грошей і майна в окупованому Маріуполі відбувається на всіх рівнях, не тільки на будівництві. Фактів багато - крадіжка гуманітарної допомоги (наприклад, окупаційна адміністрація навмисно завищує кількість людей, які мешкають у місті, зайву гуманітарку потім просто продає), заміна нових бордюрів на нові, приладів опалення, махінації з компенсаціями за втрачене чи пошкоджене житло. Очільник терористичної організації «ДНР» Деніс Пушилін навіть перестав надавати публічно точні дані – скільки саме людей отримали в Маріуполі виплати. Єдине, що він каже кожної наради – «найгірша ситуація з виплатами у Маріуполі». Їх просто немає. Та й насправді темпи будівництва в Маріуполі зовсім не такі, як на всіх кутах трубять у Росії. За рік росіяни звели близько 20 нових житлових будинків - переважно п'ятиповерхових.

По-друге, із зруйнованого Маріуполя (хоча насправді вони кажуть, що це зробили українці) хочуть зробити гарну картинку для своїх громадян за прикладом Грозного у Чечні. Нагадаємо, столиця Чечні була вщент зруйнована двома війнами з рф. Сьогодні Грозний, як запевняють пропагандисти, це місто, яке, намагається рухатися вперед. 

Такий самий наратив зараз активно поширюється й в Маріуполі. Тож після окупації місто перетворилося на великий плацдарм для злодіїв та шахраїв

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW