"Моя біла мама": легендарного боксера Майка Тайсона виховувала уроджениця Тернопільщини



Звісно, про цього найвеличнішого за всю історію боксу спортсмена знають усі. Проте, мало хто здогадується, кому насправді зобов’язаний Майк Тайсон своїй блискучій кар’єрі. На цій світлині Майк Тайсон обіймає свою найріднішу у світі людину і другу маму – Камілу Евалд.

Ви запитаєте: а яка передісторія цих палких синівських обіймів..? Пояснення доволі просте – саме Каміла Евалд у свій час усиновила маленького Майка. Гаразд – скажете ви, а до чого тут Тернопільщина..? Річ у тім, що Каміла Евалд народилася у селі Староміщина поблизу Підволочиська на Тернопільщині 10 березня 1905 року, пише Про те.

А батьками Каміли були Гнат і Анастасія Еващуки. І от, коли маленькій Камілі виповнилося 5 років їхня сім’я, як і багато хто з тогочасної підавстрійської Галичини, емігрували до Канади. І вже там на місці звили нове сімейне гніздо, обзавелися власною фермою де Каміла та її дев’ять братів і сестер допомагали батькам по господарству.

Осягнувши повноліття Каміла вирішила розпочати власне життя і переїхала від батьків до Нью-Йорка, а згодом купила поблизу будинок у місті Кетскіл. А там, у новому для себе середовищі, Каміла зазнайомилася із італійцем Константіно д’Амато – тренером та менеджером з боксу.

Але з огляду на певні нюанси у податковому законодавстві, Каміла і Константіно не змогли зареєструвати шлюб, тому між собою “жили на віру”.

І ще така цікава деталь: у тому містечку, Константіно відкрив свій боксерський клуб а із 14 кімнат свого будинку подружжя зробило гуртожиток для тих хто навчався боксу. Тепер ви вже мабуть здогадалися, що саме у цю боксерську школу Константіно і Каміли й привели у 1980 році чотирнадцятилітнього Майка Тайсона, який вже в його юнацькі роки був неабияк загартований боями у бандах Браунсвіла.

І власне з того моменту Константіно заходився робити із юного Майка перспективного панчера. А виховувати Майка взялася звісно галичанка Каміла, яку згодом у своїй автобіографічній книзі “Незаперечна правда” Майк Тайсон багато разів називатиме “ця славна українка”.

Ще така деталь: коли у 1982 році померла рідна мама Майка, то Каміла і Константіно змогли його нарешті усиновити. Саме тому – і тоді й потім – Майк Тайсон часто казав про Камілу: “моя біла мама”…

Отак, працюючи над собою і будучи під опікою своїх прийомних батьків, Майк Тайсон прямував до своїх майбутніх рекордів.

Ну, а на завершення – ще один доволі промовистий факт: коли у 2014 році російські агресори вторглися до України, то в ті дні на Нью-Йоркському кінофестивалі Tribeka, Майк Тайсон презентував документальний фільм про самого себе. І як прийнято, стоячи на червоній доріжці, відповідав на запитання журналістів.

Але, коли йому почав задавати питання журналіст із росії, то тільки зачувши звідки він приїхав Майк Тайсон тут-же різко обірвав його на пів-слові і промовивши: “Забирайтеся геть з України” (то – пом’якшений переклад) розвернувся і вийшов із зали…

"Моя біла мама": легендарного боксера Майка Тайсона виховувала уроджениця Тернопільщини, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW