В Ужгороді стартували дводенні змагання із плавання



В Ужгороді 22-23 квітня, в плавальному басейні СОК ДВНЗ УжНУ проходитиме першість Закарпатської області з плавання.

Змагання відбуваються відповідно до правил Міжнародної федерації плавання (FINA). Розігруються 6 ліцензій для участі у чемпіонаті України.

На запрошення голови Федерації водних видів спорту Закарпаття Роберта Левицького, захід відвідав голова обласної ради Вололимир Чубірко.

Спікер облради привітав учасників змагань, тренерів, батьків, уболівальників. «Приємно, що тут зібралися кращі плавці Закарпаття – гордість і надія нашого краю. Ви з року в рік демонструєте високі результати, примножуючи спортивні здобутки Закарпаття. Ваш вид спорту не тільки видовищний. Ви надихаєте, спонукаєте дбати про здоров’я, викликаєте почуття гордості за наш край і Україну. Ваші досягнення – це ваш патріотизм, вклад у імідж нашої держави на світовій спортивній арені», - зазначив спікер облради і наголосив, що був довгий період коли цей вид спорту майже не розвився у краї.

Він висловив подякую Роберту Левицькому, ветеранам і тренерам водних видів спорту, які доклали максимум зусиль задля відродження цього виду спорту у Закарпатті. Тож, професійне плавання отримало нове дихання. «Сьогоднішня подія – цьому підтвердження. Закарпатські спортсмени є переможцями на чемпіонатах України та змаганнях інших рівнів», - акцентував В.Чубірко і побажав спортсменам гарних результатів та нових спортивних звершень.

У змаганнях братимуть участь близько 140 дівчат та юнаків 2008 р.н. і молодші, які представляють спортивні клуби області: ужгородські СК “ОЛІМПіК”, “Team Royak swimming”, ГО “Тиса Спорт”, “На Старт”, “Інваспорт” та мукачівські “Марлін” і “Мукачево-Спорт”.

У програмі змагань – дистанції 50 м, 100 м та 200 м вільним стилем, батерфляєм, брасом, на спині, а також 100, 200 м комплексним плаванням та 400 м вільним стилем. Вікові групи: дівчата та юнаки 2008 р.н. та старші, 2009-2010 рр.н., 2011-2013 рр.н., 2014-2015 рр.н. та молодші.

Про це інформує Закарпатська обласна рада

Читайте також: на митному посту «Чоп-залізничний» затримано 5 вагонів з понад 200 тоннами кукурудзи на мільйон гривень

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW