У Чернівцях обʼєднають Центр Миколайчука з кінотеатром і парки Жовтневий та Шевченка



Центр Миколайчука з кінотеатром, парк Жовтневий з Шевченка - у Чернівцях обʼєднають низку закладів.

В Україні триває об’єднання та укрупнення закладів культури. Це має розвивати їх більш гармонійно, поступово збільшуючи спектр послуг.

Чернівців таке укрупнення також торкнеться. Обʼєднають Центр Миколайчука з кінотеатром "Чернівці" і парк Жовтневий з парком Шевченка, - повідомила міська рада.

Зазначається, що Чернівецька кіноіндустрія завдяки цьому обʼєднанню буде розвиватися. Простір у самому центрі міста переформатують на кіноконцертну залу, а роботу центру Миколайчука сконцентрують на кіномистецтві. Будуть залучати до розвитку культурної сфери місцевих та світових митців.

Як розповів заступник міського голови Юрій Лесюк, у реформу культурних закладів закладений принцип "гроші ідуть за послугою" (прим. авт. нагадує трохи принцип у медреформі, де "гроші йдуть за пацієнтом").

Фактично кінотеатр "Чернівці" переходить в підпорядкування Центру Миколайчука. Зараз для відновлення культурного життя в кінотеатрі шукають спонсорів, хочуть відновити там кінопокази, почати концертну діяльність.

У Чернівцях обʼєднають Центр Миколайчука з кінотеатром і парки Жовтневий та Шевченка, фото-1

Так сталось, що парки - це теж заклади культури. Тому після обʼєднання парків Шевченка і Жовтневого створять Центр культури і дозвілля. Таким чином за культурне життя і дозвілля в парках відповідатиме одна структура. А за благоустрій буде відповідальним Центр зеленого господарства.

У парках планують створити локальні артпростори для відвідувачів різного віку.

У Чернівцях обʼєднають Центр Миколайчука з кінотеатром і парки Жовтневий та Шевченка, фото-2

Більше про плюси та нюанси обʼєднання зазначених культурних закладів розповіли сьогодні на пресконференції. Пропонуємо її подивитися:

Читайте також: 

  • Видаляють аварійні дерева, зафарбовують зрізи - у Чернівцях приводять до ладу парк Шевченка
  • Які церкви Чернівецької громади все ще належать до УПЦ МП - СПИСОК

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW