США ще в січні думали, що Бахмут впаде, і радили Україні відвести війська, - WP



США в січні попередили Київ про можливе оточення українських військових у Бахмуті Донецької області і запропонував «скоротити втрати», залишивши місто.

Про це йдеться у документах з витоку Пентагону, повідомляє The Washington Post, пише "НВ".

Як пише газета, в оцінці Вашингтона сказано, що постійне просування російських військ з листопада 2022 року«поставило під загрозу здатність України утримувати місто», і ЗСУ, імовірно«загрожуватиме оточення, якщо вони не відійдуть протягом наступного місяця».

Ще в одному«секретному документі» розвідки США нібито детально описано, як Україна може використовувати сучасні боєприпаси, інформаційні кампанії і технології боротьби з безпілотниками, щоб«нав’язати майбутні витрати» російським військам, ідеться в матеріалі.

Також у файлах були пропозиції щодо того, як погіршити моральний дух росіян і заохочувати до дезертирства за допомогою«фізіологічної операційної кампанії». В іншому пункті була порада для України атакувати великі скупчення російських сил комбінацією артилерії і ракет класу«земля-повітря», щоб протидіяти хвилям штурму.

Битва за Бахмут триває з липня 2022 року. Ватажки російських окупантів періодично заявляють про«взяття» міста. Однак українське командування спростовує фейки, заявдяючи, що в Бахмут знищують та виснажують найкращі підрозділи РФ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW